بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین
قال الله تبارک و تعالی: إِنَّ اللّهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ - سوره توبه، آیه 111
خداوند از مومنان جانها و اموالشان را خریداری کرده که دربرابرش بهشت برای آنان باشد.
سلام و درود خداوند بر انبیا و اولیای الهی از حضرت آدم تا پیامبر مهر و صفا، حضرت محمد مصطفی (صل الله علیه و آله و سلم) و اهل البیت طاهرینش. سلام به سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) سلام به پیشگاه مقدس حضرت ولی عصر ( عج )، که عالمیان مشتاقانه چشم انتظار آمدن اوست.
درود بیکران به ارواح تابناک و طیبه شهدا، از صدر اسلام تاکنون. شهدای بیداری اسلامی، شهدای گرانقدر هشت سال دفاع مقدس، امام شهدا و شهدای مظلوم افغانستان و گلگون کفنان سوزمه قلعه، بغاوی، خوب آباد و سرپل و درود می فرستیم به روح بلند مجاهد، عالم، عارف، استاد ملا اسحاق آخوند شهید.
همچنین گرامی می داریم یاد و خاطره پنج هزار شهید مظلوم افغانستان را که سالها قبل توسط کمونیست ها به شهادت رسیده بودند؛ اما اسامی شان در این اواخر افشا گردید.
عرض ادب می کنیم به تمامی خانواده ها و باز ماندگان شهدا. ادای احترام می کنیم به مجاهدان سال های جهاد مخصوصا جان برکفان جانباز.
درود می فرستیم به شما مردم صبور و شهیدپرور که امروز با برگزاری یادواره شهدا به پاسداری از فرهنگ ایثار و شهادت، ادامه می دهید.
حضار گرامی تاریخ پرافتخار ملت افغانستان آمیخته با رشادتها و دلاوریهای مردان و زنانی است که با همت و غیرت خویش افتخارات بسیاری را در طول تاریخ آفریده اند. از این میان جهاد مقدس مردمان این سامان در برابر کمونیسم بین الملل از بزرگترین افتخارات دوره معاصر می باشد که دستاورد های عظیمی از خود بجا گذاشت.
در سطح بین الملل با شکست ارتش سرخ، تفکرات الحادی بلوک شرق به موزه تاریخ پیوست و اندیشه های مادی جهان غرب نیز به چالش کشیده شد و مرحله جدیدی از بیداری امت اسلامی در جهان شکل گرفت.
در سطح ملی و داخلی حکومت صدها ساله ی ارباب رعیتی فرو ریخت. استقلال به کشور بازگشت شئونات دینی در میان جامعه گسترش یافت. علم آموزی در اولویت خانواده ها قرار گرفت. از رذایل اخلاقی در جامعه کاسته شد، روابط برادری و همگرایی پررنگتر از هر زمان در جامعه قامت برافراشت و نام مقدس حکومت جمهوری اسلامی افغانستان در تاریخ آن دیار به ثبت رسید.
امروزه که سال ها از آن حماسه ها می گذرد جامعه اسلامی ما این بار مورد تهاجم فرهنگی دشمنان اخلاق و معنویت قرار دارد. آنان در این مرحله پایه و اساس خانواده های مسلمان یعنی جوانان که عامل تحولات بزرگ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی جامعه و بانوان که مدافعین مطمئن حریم خانوادهاست را هدف قرار داده است. مهاجمان فرهنگی با شبهه افکنی، ایجاد مشکلات اعتقادی، تضعیف و نفی هویت اسلامی و بومی، گسترش روحیه خودباختگی، در حال ترویج دین گریزی در میان جوانان است. آنان به بهانه آزادی، نسل جوان را به بی بند و باری تشویق نموده و از این راه، فاصله عمیقی میان جوانان و دستورات اسلامی ایجاد می کنند.
در چنین شرایطی و در دنیای پرفتنه امروز که مرزهای جغرافیایی، معنا و مفهوم پیشین خود را از دست داده است و فن آوری های جدید جهان را عملا به دهکده جهانی تبدیل نموده؛ آگاهی از هویت و فرهنگ ایثار و شهادت بیش از هر زمان دیگر، ضرورت دارد؛ تا با بازشناسی و تقویت روحیه ایثار و فداکاری و بکار گیری آن در عرصه های اجتماعی، فرهنگی و علمی، خانواده ها و جوانان را در برابر تهاجم بدخواهان مصون نگهداریم.
مجمع علمی فرهنگی حبل المتین همان گونه که در یادواره سال گذشته نسبت به تهاجم فرهنگی بیگانگان هشدار داد و آمادگی خود را در کنار سایر نیروهای فکری و فرهنگی فعال در جامعه، برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن، اعلام داشت؛ در سال جاری با اعزام هیئت به محل اقامت مردم منطقه از جمله: شهرهای رفسنجان، کرمان، بردسیر، نیریز، سروستان، شیراز، تربت جام، مشهد مقدس، سمنان، ساوه و افغانستان؛ به وعده خویش جامه ی عمل پوشاند.
بررسی دقیق و کاربردی نیازهای فرهنگی جامعه، بیان دیدگاه ها، شنیدن طرح ها و پیشنهادها، پاسخ به سوالات و انتقادات، کم کردن مهریه به بیست سکه و تعدیل جهیزیه های سنگین ، گفتگو و تعامل با علما، فرماندهان جهادی، بزرگان، دانشجویان، مسئولان شوراهای خودگردان، شوراهایی محلی، جوانان، فعالان فرهنگی و اقتصادی، هیئت های مذهبی از اهداف این طرح بود که به اجرا گداشته شد.
مبارزه با مفاسد اجتماعی و کنترل برخی نا هنجاری ها از طریق مجاری قانونی، حمایت جمعی از برنامه های فرهنگی، تأمین روحانی از طرف مجمع، پیگیری حوزه علمیه، ضرورت استفاده ی مداحان از اشعار با محتوا و مطالب آموزنده، لزوم پرهیز هیئت های مذهبی و تشکل های فرهنگی از افراط و تفریط و دوری از برنامه های اختلاف انگیز، و تاکید بر وحدت، برادری و همدلی در میان تیره های قومی، از دیگر موضوعاتی بود که همگان بر اجرا و رعایت آن تأکید کردند.
مجمع علمی فرهنگی حبل المتین بر خود لازم می داند که از تمامی اقشار جامعه که با صراحت و صداقت نظرات و انتقاد های خود را بیان داشته و با صبوری به جوابها گوش دادند و اندیشمندانه همکاری خود را با مجمع اعلام نمودند، تشکر و قدردانی نماید.
دیگر بار تاکید مینماییم که حفظ میراث گرانبهای شهداء که عزت و سربلندی جامعه می باشد میسر نخواهد بود جز با اتحاد و همدلی و رشد علمی، فکری و اقتصادی جامعه، لذا از تمام برادران و خواهران که زمینه ی تحصیل آنها در دانشگاه ها فراهم است می خواهیم از این فرصت به وجود آمده استفاده کرده و تا اخذ مدارک عالی دانشگاهی به تحصیل ادامه دهند.
و از سایر اقشار جامعه نیز انتظار می رود به شغلها و حرفه های درآمدزا رو آورده تا غبار فقر و عقب ماندگی اقتصادی از چهره جامعه ما زدوده شود که قطعا رشد علمی و اقتصادی جامعه را به سوی ترقی و سعادت و رسیدن به جایگاهی که مستحق آن است سوق خواهد داد.
در پایان از تمامی برگزارکنندگان یادواره شهدا، و از حضور خانواده های مکرم شهدا و شرکت کنندگان در این محفل نورانی که تداومبخش راه سرخ شهیدان می باشد، کمال تشکر، امتنان و قدر دانی را داریم.
والسلام علیکم والرحمةالله و برکاته