مجلهء حقیقت «تاسیس1384ش» دورهءجدید.
از اینکه مجلهءحقیقت را انتخاب کردید خوشحالیم.
مارا از آثار و نظرات سازندهء خود بهره مند کنید.
majallehaqiqat.loxblog.com
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
واژه عيد، در اصل از فعل عاد (عود) يعود اشتقاق يافته است و معانى مختلفى براى آن ذكر كردهاند، از جمله: «خوى گرفته»، «هر چه باز آيد از اندوه و بيمارى و غم و انديشه و مانند آن»، «روز فراهم آمدن قوم»، «هر روز كه در آن، انجمن يا تذكار فضيلتمند يا حادثه بزرگى باشد»، گويند از آن رو به اين نام خوانده شده است كه هر سال شادى نوينى باز آرد. (2)
عامل بیماری شامل یرسینیاپستیس (Yersinia Pestis) است. هیچگونه دلیلی مبنی بر اینکه باقی ماندن باسیل طاعون در محیط اطراف بتواند باعث آلودگی محیط و تهدید بهداشتی شود، وجود ندارد، چرا که این باسیل، فاقد اسپور است و لذا نسبت به شرایط محیطی، بسیار حساس بوده و سریعا از بین می رود و از این گذشته یرسینیا پستیس، در برابر تابش نور خورشید و حرارت، بسیار حساس است و مدت زیادی در خارج از بدن میزبان، زنده نمی ماند. طبق نظر خبرگان سازمان جهانی بهداشت، حتی در بدبینانه ترین وضعیت، افشانه های حاوی باسیل طاعون فقط به مدت یک ساعت فعال باقی خواهد ماند و لذا در یک حمله بیوتروریستی مخفیانه، قبل از اینکه اولین مورد پنومونی طاعونی عارض شود باسیل های موجود در افشانه آلوده، از بین خواهند رفت.
از آنجا که موضوع ما بررسی امراض مسری در فقه و حقوق بینالملل میباشد، بنابراین لازم و ضروری است ابتدا انواع امراض مسری را بیان کرده، سپس به جایگاه امراض (بیماری ها) در فقه میپردازیم.
"وبا" یکی از بیماریهای واگیر عفونی است که فقط در انسان ایجاد بیماری میکند. عامل بیماری زایی وبا یک باکتری به نام ویبریو کلرا است و این بیماری در اثر سم تولید شده از این باکتری که در روده کوچک تکثیر مییابد، ظاهر میشود. این بیماری چون اولین بار در منطقهای به نام التور در آفریقا پیدا شد، به این نام مشهور میباشد. عامل بیماری مدت زیادی در آب زنده میماند و در مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی آن بالا است، بیشتر شایع است و بیشتر عامل بیماریزا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است.
امراض مسری از موضوعات مورد ابتلا امروز جوامع و دغده ی فکریست که به صورت روزمره درحال گسترش وتنوع است.لازم است مبانی فقهی وحقوقی (قواعد واصول در فقه و حقوق بین الملل)، قلمروها، ویژگی ها، چالش ها و راه کارهای برخورد با امراض مسری ووظایف وتکالیف وحقوق مبتلایان و مسئولیت دولت وکیفرا شاعه دهندگان امراض واگیر دارموردکنکاش قرارگیرد.
در ادامه اقدامات تفرقهافکنانه ریاض، یک پایگاه آمریکایی گزارش داد از ابتدای سال ۲۰۱۵ مقامات سعودی این سؤال تبعیضآمیز را در صفحه مشخصات مسلمانان متقاضی انجام سفر حج میپرسند که "آیا شما شیعه هستید؟"
«وَ عَهِدْنا إِلى إِبْراهِيمَ وَ إِسْماعِيلَ أَنْ طَهِّرا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَ الْعاكِفِينَ وَ الرُّكَّعِ السُّجُودِ»؛ «و ما به ابراهيم و اسماعيل امر كرديم كه خانه مرا براى طوافكنندگان و مجاوران و ركوع كنندگان و سجده كنندگان، پاك و پاكيزه كنيد».بقره (2)، آيه 125. اعتكاف، در لغت به معناى توقف در جايى است و در اصطلاح فقه، عبارتاست از: «ماندن حداقل سه روز در مسجد، به قصد عبادت خداوند، با شرايطى خاص». مراسم اعتكاف، به زمان حضرت ابراهيمعليه السلام بر مىگردد و بعد از او در بعضى از شريعتها و در زندگى برخى از صالحان - از جمله حضرت مريم و زكريا - به چشم مىخورد. با ظهور دين اسلام اين امر، شكل تازهاى به خود گرفت و در ميان مسلمانان به عنوان يك عبادت مستحب با آداب و شرايط خاص، رايج شد. اعتكاف عبادتى است كه استحباب و فضيلت فراوان دارد و صفاى خاصى به روح و جان مىبخشد. پيامبراسلام-صلى الله عليه وآله -همه ساله در ماه رمضان - به ويژه دهه آخر آن - اعتكاف مىكرد و دستور مىداد رختخوابش را برچينند و چادرى در مسجد بر پا كنند و هميشه مىفرمود: «ده روز اعتكاف در ماه رمضان، برابر با دو حج و دو عمره است».«اِعْتِكافُ عَشْرٍ فى شَهْرِ رَمَضانَ يَعْدِلُ حَجَّتَيْنِ وَ عُمْرَتَيْنِ»:; وسائل الشيعة، ج 10، ابواب الاعتكاف و اللمعة الدمشقيه، كتاب الاعتكاف.
حضرت معصومه عليها السلام در اول سال 173 هجري قمري در مدينه چشم به جهان گشود.
پدرش امام هفتم شيعيان حضرت موسي بن جعفر عليه السلام و مادرش حضرت نجمه بود كه به علت پاكي و طهارت نفس به او طاهره مي گفتند.حضرت معصومه در 28 سالگي و در روز دوازدهم ربيع الثاني سال 201 هجري قمري در قم به شهادت رسيد كه امروز بارگاه ملكوتي و مرقد مطهرش همچون خورشيدي در قلب شهرستان قم مي درخشد و همواره فيض بخش و نورافشان دلها و جانهاي تشنه معارف حقاني است.
اعمال و رفتار هر فرد، زاييده طرز تفكر و عقيده او است.جانبازى و فداكارى از نشانه هاى افراد با ايمان است.اگر ايمان انسان به چيزى به حدى برسد كه آن را بالاتر از جان و مال خود بداند، قطعا در راه آن سر از پا نمى شناسد و هستى و تمام شؤون خويش را فداى آن مى سازد. قرآن مجيد اين حقيقت را در آيه زير منعكس كرده است:
انما المؤمنون الذين آمنوا بالله و رسوله ثم لم يرتابوا و جاهدوا باموالهم و انفسهم في سبيل الله اولئك هم الصادقون .(حجرات:15)
«مؤمنان كسانى هست كه به خدا و پيامبر او ايمان آوردند و در آن هرگز ترديد نكردند و با مال و جان خود در راه خدا كوشيدند; آنان به راستى در ايمان خود صادقند.
شيعيان ، اعتقاد دارند که نصب امام و جانشين پيامبر به دست خداوند است و مردم اجازه دخالت در انتخاب امام ندارند ؛ همان طوري كه انتخاب پيامبر به دست خداوند است و مردم حق انتخاب نبي را ندارند . در قرآن كريم آيات بسياري وجود دارد كه اين مطلب را ثابت ميكند . خداوند كريم در باره امامت حضرت ابراهيم عليه السلام ميفرمايد :
اربعین حسینی از راه رسیده است و چهل شبانه روز است که آب از گلوي حضرت زینب (س) پايين نرفته، او هواي اسارتي را نفس مي کشد که چهل سال شکسته ترش کرده است، در اين چهل روز زينب و امام سجاد (ع) و اهل بیت پیامبر (ص) و تمام مريدان راه امام حسين در سوگ ابرمردي نشسته اند كه حيات اسلام مديون بدن تکه پاره اوست، اينک چهل روز از غروب غم شهادت شقايق ها مي گذرد و سهم خاندان اهل بيت پيامبر، اسارت، عطش، غربت، زنجير، بيدادگری و بيدارگری بوده است.
حسین دیگر هیچ نداشت كه فدا كند، جز جان كه میان او و ادای امانت ازلی فاصله بود... و اینجا سدره المنتهی است. نه... كه او سدره المنتهی را آنگاه پشت سرنهاده بود كه از مكه پای در طریق كربلا نهاد... و جبرائیل تنها تا سدره المنتهی همسفر معراج انسان است . او آنگاه كه اراده كرد تا از مكه خارج شود گفته بود: من كان فینا باذلاً مهجته و موطناً علی لقاءالله نفسه فلیرحل معنا، فاننی راحل مصبحا ان شاءالله تعالی. سدره المنتهی مرزدار قلمرو فرشتگان عقل است.
از جمله علائم حتمیه، کشته شدن نفس زکیه است یعنى: سیدى پاکدل که در مکه ى معظمه، بین رکن و مقام، بدون جرم و گناه به شهادت مى رسد.
از حضرت اباجعفر امام محمد باقر علیه السلام روایت شده که آن حضرت فرمود:
یکى از علامات، کشته شدن مردیست از دودمان رسول خدا صلى الله علیه وآله در میان رکن و مقام و نام او محمد بن الحسن (نفس زکیه) است.
و در خبرى است که فاصله ى میان کشته شدن او و ظهور فرج بیشتر از پانزده روز نخواهد بود. و در حدیثى آمده است که فاصله ى بین کشته شدن نفس زکیه، و خروج حضرت قائم علیه السلام پنج روز خواهد بود. و در حدیث دیگرى وارد شده که این نفس زکیه از اصحاب حضرت مهدى علیه السلام است که آن حضرت او را پیش از ظهور خود نزد مردم مکه مى فرستد تا بشارت ظهور حضرتش را به مردم بدهد و چون او اظهار ظهور حضرت را مى نماید، اهل مکه بر او یورش مى برند و او را به قتل مى رسانند.
با ظهور دعوت محمد بن عبدالوهاب كه بر خلاف عقايد مسلمانان بود، مخالفين اين دعوت در بين اقشار مختلف جامعه به پاخواسته و كار محمد بن عبدالوهاب را بدعتي دانستند كه در درون اسلام به وجود آمده است كه بايد آن را هرچه سريعتر از ريشه سوزاند تا اسلام و دين مردم از آسيب جدي نگاه داشته شوند. مهمترين گروهي كه افكار ، عقايد و كردار محمد بن عبدالوهاب را در جامعه اسلامي به نقد كشيده و با او به مخالفت برخواستند، علماء بودند. از آنجا که علماء نقش اساسي در حفظ دين و عقايد مسلمانان را به عهده دارند، از افكار انحرافي و فعاليتهاي گمراه كنند محمدبن عبدالوهاب غفلت نكرده و تا ميتوانستند از طرق مختلف علمي، فرهنگي، سياسي برعليه او قيام كردند.
تعریف عصمت: «صفة للانسان یمتنع بسببها من فعل المعاصی و لایمتنع منعه بدونها...» [1] عصمت به نیروی بازدارنده از معصیت و گناه گفته میشود که وصف انسان است و انسان به وسیله آن از معاصی دوری میکند. مراحلی از عصمت قابل دسترسی و اکتسابی است. یعنی در تمام انسان ها بالذات این استعداد وجود دارد که به این مقام برسند و در مرحلهای از معنویت قرار بگیرند که از تمام معاصی پرهیز کنند و ارتقاء معنوی داشته باشند و لازمه رسیدن به این مقام نیز پرهیز از گناهان کبیره و صغیره و مراقبت دائمی است.
سایت برنامه سمت خدا در حرکتی ابتکاری، اقدام به ارائه نرم افزاری نموده است که از آن طریق می توان به متون قبلی این برنامه دسترسی آسان تری پیدا کرد.
سمت خدا برنامه ای فرهنگی است که سالها مورد توجه قرار گرفته است و مباحث عنوان شده در آن از طریق مخاطبین مورد اقبال خوبی قرار گرفته است. مباحثی همچون احکام، اخلاقیات، سبک زندگی، خدا شناسی، معاد و ...
این برنامه با احتساب زمانهای باز پخش، تقریبا 200 هزار دقیقه از زمان رسانه را در طول سال در اختیار داشته است که یکی از دلایل باز پخش های مکرر این برنامه در شبکه های مختلف سیما، تنوع، تازگی و کاربردی بودن مطالب عنوان شده و همچنین استفاده از کارشناسان صاحب نام بوده است.
سایت این برنامه در حرکتی ابتکاری، اقدام به ارائه نرم افزاری نموده است که از آن طریق می توان به متون قبلی این برنامه دسترسی آسان تری پیدا کرد. برای دریافت این نسخه از نرم افزار بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
شناخت منظومه اي و سيستماتيک اسلام درنگاه شهيد صدر(ره)"قسمت دوم"
محمد رسول محقق بلخی- جامعه علما و محصلین شمال افغانستان
الف) جامعه خليفة الله
ما در ابتدا به ديدگاه صدر در مورد ويژگيهاي جامعه اسلامي و سپس به نگاه ويژه ی دين درباره حاكميت اسلام، در اين جامعه (جامعه خليفة الله)اشاره ميكنيم:
بر اساس برداشت صدر، جامعه زميني از سه عنصر: زمين، انسان، طبيعت و استخلاف، به وجود ميآيد. در عنصر اول و دوم همه انسانها مشتركند. يعني در هرجا انسانها با همديگر و همزمان با طبيعت رابطه دارند. نهايت نوعيت روابط هر انسان و جامعه باديگري متفاوت است.
در كنار اين سه عنصر ركن چهارمي به نام "استخلاف"وجود دارد كه با اضافه شدن آن نوعيت سه عنصر ديگر نيز هم تغيير ميكند. اضافه شدن استخلاف به عنوان یک عنصر وگزینه اجتماعي تنها يك افزايش عددي نيست بلكه يك افزايش سرنوشت سازدر نهاد آن سه عنصراست، چون استخلاف جانشيني خداوند است كه اولا در رابطه انسان با انسان تاثير ميگذارد و انسان ميشود مستخلف (بافتح).آن وقت رابطه او باساير انسانها پيوند و رابطه برادرانه-كه همه باهم نسبت مساويانه دارند- ميشود نه نسبت برتري طلبانه و يا رابطه استثمار گرانه، نظيرآن چه كه در جامعه مادي وجود دارد. و رابطه انسان با طبيعت نيز متحول ميگردد...
خداوند عالم برای هدایت بشر پیامبرانی را فرستاد وبرای آنها به مقتضای زمان و فهم قومشان معجزاتی را آورد، مثلا حضرت عیسی(ع) مردگان را زنده میکرد، ودر زمان حضرت موسی(ع) که جادوگری وسحر رواج داشت، آن حضرت عصایش را تبدیل به مار یا اژدها می کرد، در زمان پیامبرعظیم الشأن اسلام هم، چون اعراب در فصاحت وبلاغت پیشرفت فوق العاده ای داشتند، خداوند حکیم قرآن کریم را که معجزه ای حضرت محمد(ص) است، فروفرستاد، با آمدن قرآن تمام خطبه ها و اشعار وحتی معلقات سبعه که هفت قصیده از شاعران عرب بود، و به رسم تفاخر آنها را به دیوار کعبه آویخته بودند، همگی رنگ باختند.
به گزارش حقیقت آنلاین-مجلهء حقیقت: بحث تداخل ایام فاطمیه و آغاز سال جدید که نوروز نامیده می شود، بحث این روزهای رسانه ها و مردم شده است. برخی افراد بر محدودکردن ایام فاطمیه در دو، سه روز حول روز شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) که به فاطمیه دوم شهرت دارد
بسنده می کنند و عده ای دیگر، نظر متفاوتی در این زمینه دارند.
انسان ها در این تقسیم بندی دو گروهند : گروهی در زندگی هیچ نقشی برای خود در نظر نمی گیرند و همه سرنوشت خود را در دست خدا می دانند و معتقدند که همه چیز را خدا برای انسان رقم می زند و سرنوشت انسان از قبل بروی پیشانی اش نوشته شده است پیامد این اعتقاد و باور این است که این اعتقتدات مانند غل و زنجیری دست و پای انسان را در در تلاش های اخروی و دنیوی می بندد.
مقصود از شرايط ظهور، همان شرايطى است كه تحقق روز موعود متوقف بر آنها است و گسترش عدالت جهانى به آنها بستگى دارد و مى توان تعداد اين شرايط را چنين دانست.
شرط اول: وجود طرح و برنامه عادلانه كاملى كه عدالت خالص واقعى را در برداشته باشد و بتوان آن را در هر زمان و مكانى پياده كرد و براى انسانيت سعادت و خوشى به بار آورده و تضمين كننده سعادت دنيوى و اخروى انسان باشد. روشن است كه بدون چنين برنامه و نقشه جامعى، عدالت كاملا متحقق نخواهد شد.
پیامبر گرامی اسلام (ص) روز ظهور حضرت مهدی (ع) را «یوم الخلاص» نامیده اند. (1)و پیش از او مسیح (ع) در انجیل از آن روز مسعود به عنوان «یوم الخلاص» تعبیر کرده است. بعد از او، امام جعفر صادق (ع) نیز آن روز خجسته را «یوم الخلاص» نام نهاده است.
احمد بن اسحاق گويد:شاد و خرامان از خانه امام (ع) بيرون آمدم، فرداى آن به محضر امام بازگشتم و عرض كردم يابن رسول الله(ص)! شاديم بيش از حد گرديد در مقابل منتى كه بر من نهاديد، اين كه فرموديد: مَثل او مَثل خضر و ذوالقرنين است يعنى چه؟ فرمود: طول غيبت.گفتم: غيبتش طولانى خواهد بود؟ فرمود: آرى...
شیعیان ما کسانی هستند که از آثار ما پیروی می کنند، دستورات ما را به کار می بندند، و از آنچه نهی کرده ایم اجتناب می نمایند، و اما کسانی که در بسیاری از آنچه خداوند بر آنها واجب کرده با ما مخالفت می کنند از شیعیان ما نیستند....
در زندگی پرفراز و نشیب امام زین العابدین علیه السلام نکات بسیار مهمی برای بحث و بررسی وجود دارد. در اینجا گوشه ای از نقش احیاگر سیدالساجدین حضرت امام زین العابدین علیه السلام را از کربلا تا شهادت در چند محور به صورت گذرا مورد بررسی قرار می دهیم.
آیت الله سید محمد احمد الحسینی اللواسانی از علمای شیعه عربستان روز گذشته در سن 90 سالگی به علت کهولت سن دار فانی را وادع گفت.این عالم شب گذشته از سوی مردم شهر جده عربستان به خاک سپرده و مراسم سوگواری به همین مناسبت برگزار شد.این عالم عربستانی دروس حوزوی خود را در نجف اشراف نزد اساتید بزرگی همانند آیت الله خوئی فرا گرفته بود.آیت الله سید حسینی اللواسانی متولد ایران ولی شناسنامه عربستان داشت و سالها در مدینه به تبلغ دین مبیین اسلام پرداخت و جواب گوی مسائل فقهای آنان بود.
تعدادی از گروه های اسلامی- انسانی در بیانیه ای از شرکت گوگل خواستند همزمان با اربعین حسینی در تاریخ 24/12/2013 نام امام حسین علیه السلام به اعتبار شخصیتی که جانش را به در راه آزادی و زندگی کریمانه فدا نمود در صفحه اصلی سرچ گوگل ثبت شود.
در ادامه آمده است: امام حسین (علیه السلام) رهبر صلح است، او مردی است که 1400 سال قبل برای برپایی صلح بر علیه رژیم ظلم و طغیان و جور به پا خواست ، رژیم ضاله ای که دشمنی و خونریزی را شعار خود قرار داده بود اما این مرد در مقابلشان ایستاد و جنگید و تن به خواسته هایشان نداد تا اینکه در این راه و در سال 61 هجری به شهادت رسید. درخواست کنندگان در ادامه سخنان خود می افزایند: حتی تا به امروز و پس از گذشت قرنها ، ملیونها نفر در این فداکاری امام حسین (علیه السلام) مانده اند و تحسینش می کنند زیرا امام به آنها معنی عزت و کرامت را آموخت، نسل به نسل ملیونها نفر یاد شهادتش را گرامی می دارند و هم چنان در نقاط مختلف جهان هر ساله مجالس یادبود برای از دست دادن چنین مردی برگزار می شود کسی که جانش را برای آرمانهایش داد و به دیگران آموخت با کرامت زندگی کنند وی از بارزترین آزادی خواهان بود. (شیعه نیوز)