«محمد عبادی» مسئول هیئت علمدار کربلا مقیم قم، در یادداشتی به بررسی مشکل مهاجرین در مورد کارت آمایش، گذرنامه و بحث خروج از ایران برای حضور در مراسم پیادهروی اربعین حسینی در عراق پرداخت.
ضرورت ساماندهی مهاجرین برای حضور در مراسم اربعین
در این یادداشت آمده است: حجتالاسلام والمسلمین «ابراهیمی» نماینده مقام معظم رهبری در امور افغانستان میگوید مقام معظم رهبری دستور دادند مهاجرین افغانستانی را تکریم کنیم، نه تنها میگویند مهاجرین را رعایت کنید بلکه خواستار تکریم آنها هستیم.
ما از این فرمایش مقام معظم رهبری نتیجه میگیریم که لطف و مرحمت زیادی به برادران افغانستانی نه تنها درباره افغانستانیهای مقیم ایران بلکه علاقه زیادی به مردم افغانستان دارند.
با توجه به این مطلب مسئولان ایرانی میبایست در مورد مسائل افغانستانیهای مقیم ایران به ویژه در ایام اربعین ساماندهی ویژه داشته باشند.
آیا مسئولان کشوری در ایران برای اربعین حسینی در مورد برادران افغانستانی که در ایران زندگی میکنند و دارای کارت آمایش هستند، برنامهای دارند یا خیر؟
اگر برنامهای دارند چرا ساماندهی نمیشود؟ مسئولان استان مربوطه و رئیس اتباع هر استان و دفتر کفالتها میگویند تصمیم گیرنده وزارت کشور است.
برادران اتباع خارجی میگویند در اخبار گفته است افغانستانیهایی که در ایران اقامت دائم دارند، میتوانند از مزر چزابه و شلمچه به کربلا بروند.
این در حالی است که گذرنامههای افغانستانیها زیر نظر دفتر کفالت سه ماه بیشتر اعتبار ندارند ولی کارت آمایش یک سال اعتبار دارند. از نگاه مسئولان دفاتر کفالت اعتبار سه ماهه اعتبار دائم است یا اعتبار سال به سال؟
افغانستانیهای مقیم ایران به لحاظ اقامت سه گروه بیشتر نیستند:
1- افرادی که گذرنامه شش ماهه یا گذرنامه سه ماهه یا برگههای تردد سه ماه یا کارتهای آمایش یک ساله مربوط به اداره اتباع هر استان دارند.
2-افرادی که گذرنامههای طلاب مربوط به جامعه المصطفی یا دانشجو و یا تاجر هستند یا با گذرنامه سیاحتی زیارتی از افغانستان وارد شدهاند. این بخش 2 هیچ ربطی به بخش یک ندارد.
3- افغانستانیهایی که از سفارت افغانستان در تهران گذرنامه سفید دریافت کردهاند و عراقیها بدون اقامت ایران به اینها ویزا دادهاند که این افراد از مرز برگشتهاند.
حال ضرورت دارد با توجه به اشتیاق بالای افغانستانیها و مهاجرین دارانده کارت آمایش برای حضور در مراسم پیاده روی اربعین حسینی، یک کمیته یا تشکلی هماهنگ کننده از همه ارگانهای مربوط و همچنین از نیروی فعال و افغانستانیهای همان استان برای اطلاعرسانی این موارد تشکیل شود تا مشکلی به وجود نیاید.
به خاطر همین موضوع و نداشتن کمیته هماهنگ سازی، کارهای ریزی که به چشم دیده نمیشود خوارک و سوژه بزرگ رسانههای خارجی میشوند. این وظیفه ماست که اطلاعرسانی کنیم.
تعداد زیادی از اتباع افغانستان با شنیدن شایعاتی در فضای مجازی برای حرکت به سمت اربعین راهی مرزها شدهاند و وقتی با واقعیت روبه رو میشوند برخی برگشته و برخی دیگر نیز در همانجا به انتظار معجزه میمانند.
در هفته گذشته بسیاری از مهاجرین افغانستانی از مرزها به دلیل همین شایعات برگشتهاند، برهمین اساس لازم است یک کمیتهای تشکیل شود و یک تصمیمگیری قاطع صورت بگیرد که برای همگان واضح باشد و مهاجرین افغانستانی نیز با پاسخهای مختلف مواجه نشوند.
farsnews.com
این نظر توسط آریایی در تاریخ 1394/9/7/majallehaqiqat و 15:36 دقیقه ارسال شده است | |||
<-CommentGAvator-> |
ان شا الله تمام عاشقان و دوست داران اهل بیت ع بتوانند به سلامت به زیارت امام حسین ع مشرف شوند... و هر دو دولت عزیز و برادر ایران و عراق بتوانند در امر ورود و خروج زایران همکاری کنند. |